برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری برای روستاها چیست؟

خانم دکتر فاطمه پاسبان  عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :  نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری برای “روستا” و روستا نشینی ” چه برنامه هایی دارند ؟

روستا بعنوان بخش مهمی بزرگی از نظام اجتماعی،اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور  محسوب می شود چرا که عوامل و منابع ارزشمندی اعم از عوامل انسانی، منابع طبیعی، فرهنگی  و اقتصادی بعنوان ذخایر استراتژیک کشور وجود دارد که در پیشرفت جامعه نقش مهمی ایفا می کنند.  نقش و اهمیت فرآورده ها و تولیدات روستایی در رفع نیازهای رو به رشد جامعه  و امنیت غذایی درخور توجه می باشد  و از طرفی روستا محل تامین معیشت و درآمدی بخشی از جمعیت کشورماست و نقش آفرینی در اقتصاد کلان از جمله  ایجاد فرصتهای اشتغال ، درآمد، تامین نهاده های کسب و کارهای دیگر (روابط داده و ستانده)  و  صادرات(رهایی از وابستگی به نفت)  را به عهده دارد.  با همه اینها در حال حاضر، حال “روستاها” و “روستائیان” خوب نیست چون بر خلاف تئوریهای توسعه پایدار نه تنها انباشت انواع سرمایه (فیزیکی ، مادی ، اجتماعی ، انسانی ، فرهنگی و نمادین) صورت نگرفته بلکه انباشت مشکلات و چالش ها در طول زمان بر چهره روستا و روستایی  سایه  افکنده است که  بی آبی و خشکسالی، خاموشی برق ، افت کیفیت خاک ، تغییر اقلیم ، کاهش سرمایه اجتماعی به حاکمیت ، اهمیت ندادن به آثار و پیامدهای تصمیمات اقتصادی کلان و سیاست خارجی بر تار و پود روستا و زندگی روستایی ، بیکاری و پایین بودن درآمد چالش­های مهمی است که گریبانگیر روستاهای کشور شده است و جایگاه و نقش آفرینی روستاها را تضعیف نموده است. اما با همه این شرایط سخت و پردغدغه هنوز روستایی در روستا هست و به دنبال تولید غذا و فعالیتی است تا مصرف کننده نباشد و خلق ثروت و درآمد نماید . حال که به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم کمتر به روستاها و روستاییان توجه می شود و ضرورت دارد نامزدهای انتخاباتی اندیشه خود را در باره روستا و روستایی بیان نمایند ، سوالاتی که بایستی پاسخگو باشند تا برنامه آینده و نقشه راه آینده ترسیم شده برای روستا و روستایی را بتوان استنباط کرد . سوالات مهمی که  بایستی نامزدهای انتخاباتی به آن پاسخ دهند :

  • به روستا به عنوان کانون جمعیت نگاه می کنند یا کانون تولید ؟
  • برای تقویت ، تاب آوری و خلق ارزش در زنجیره تولید روستا چه برنامه ای دارید ؟
  • به منظور تولید پایدار و تاب آور و رقابت پذیر و بهره رو در روستا چه رویکردی  دارید ؟ آیا رویکرد حمایت دارید ؟ چگونه ؟
  • چگونه درخت مساله و علل اصلی ایجاد کننده مشکلات موجود در زنجیره تولید و ارزش محصولات روستا را شناسایی ، اولویت بندی و سپس  تدوین نقشه راه و برنامه اقدام و عمل صورت خواهد گرفت ؟
  • آیا اعتقاد به برنامه ریزی توسعه پایدار روستایی و کشاورزی از بالا به پایین دارید ؟ چگونه الگوهای مشارکتی توسعه پایدار را طراحی خواهید کرد ؟
  • روستا و روستایی شایسته چه جایگاهی در فرآیند توسعه پایدار کشور دارند و برنامه شما برای آنان چیست ؟ برای منزلت اجتماعی روستایی و کشاورزی چه برنامه ای دارید؟
  • آیا سهم آنان از توسعه پرداخت شده است ؟ شما چه رویکردی برای عدالت محوری در این خصوص دارید؟
  • برای حضور فعال بانوان روستایی در تدوین سیاستها، برنامه ها و اجرای برنامه های توسعه روستایی پایدار چه رویکردی دارید و چگونه نقش آفرینی آنان تقویت خواهد شد ؟
  • چگونه از تجربه و دانش نخبگان ، اندیشمندان و دانشجویان توسعه روستایی پایدار در دولت خود استفاده خواهید کرد ؟ آیا ” فامیل بازی ”  و ” دوست بازی ” در دولت شما برقرار است یا شایسته سالاری ؟

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + پنج =

پربازدیدترین ها