در حالی که رییس دولت سیزدهم هرگز حاضر نشد به اتاق بازرگانی برود اما مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدا و نیز به عنوان رییسجمهور منتخب دو بار با فعالان خصوصی نشست برگزار کرده است. این اتفاق خوبی است که با اقبال بخش خصوصی روبهرو شده و آنها امیدوارند فصل تازهای از مناسبات دولت و بخش خصوصی باز شود. مدیران خصوصی باور دارند که ظرفیتهای کارشناسی اعضای اتاقهای ایران در سراسر کشور نیروی قوی و استواری است که میتواند به کار دولتها بیاید و از اینکه این ظرفیت مورد استفاده قرار گیرد، خرسندند.
بررسی از سر اشاره بحثهایی که روسای اتاقها در دیدار با هیات رییسه مجلس داشتند به خوبی این تمایل و اشتیاق به همکاری را نشان میدهد.
کارشناسان باور دارند وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران گونهای است که اگر بخش خصوصی دانا و توانا باشد میتواند در سکوی پرش قرار گیرد.
رییس اتاق ایران
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهانصنعت ، روسای اتاقهای سراسر کشور در نشست با هیاترییسه اتاق ایران، به بحث و تبادل نظر در مورد اصلاح قانون اتاق ایران، مشکلات حوزه صدور و تمدید کارتهای بازرگانی پرداختند. با توجه به درخواست رییسجمهور چهاردهم از اتاق ایران برای ارائه نظر درباره انتخاب وزرا به ویژه وزرای اقتصادی و حضور نماینده اتاق ایران در کمیته انتخاب وزرا، راهکارهایی در راستای حل چالشهای حاکم بر اقتصاد ایران ارائه و مقرر شد، بخش خصوصی در این مسیر، رییسجمهوری را یاری کند تا در انتخاب وزرا، نگاه کارشناسی بخش خصوصی هم مورد توجه قرار گیرد و از فرصت پیشآمده برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور استفاده شود.
صمد حسنزاده، رییس اتاق ایران در ابتدای این نشست با اشاره به انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری و انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رییسجمهور گفت: انتخاب مسعود پزشکیان نماد عقلانیت جامعه ایران است و امیدواریم این فرصت، زمینه بهبود اقتصاد کشور و بخش خصوصی را هموار کند.
وی افزود: حضور آقای پزشکیان در اتاق ایران و اولین دیدار او با بخش خصوصی بعد از انتخاب شدن به عنوان رییسجمهوری، حامل پیامهای مثبتی برای اقتصاد و بخش خصوصی است. در واقع این دیدار نمادی بود که نشان دهد دولت میخواهد در حل مشکلات مالی، پولی، ارزی، رشد اقتصادی ۸درصد، کنترل تورم، رفع ناترازیهای حوزه انرژی و سیاستگذاری اقتصادی از نگاه و نظر بخش خصوصی استفاده خواهد کرد. حسنزاده تصریح کرد: رییسجمهوری معتقد است تنها محل تاثیرگذار در برنامههای اقتصادی او بخش خصوصی است. کشور ظرفیتهای زیادی در حوزه نفت و گاز، معدن، صنعت، کشاورزی و دانشگاه و نیروی انسانی دارد. استفاده از این ظرفیتها به برنامهریزی و استراتژی جامع نیاز دارد تا فعالان اقتصادی با توجه به تعصب به کشور و ملت ایران، برای رشد و توسعه اقتصادی، عدالت اجتماعی و رفاه عمومی در کشور که جزو شعارهای رییسجمهور است، تلاش کنند.
به گفته حسنزاده، موضوع انتخاب وزرا برای تشکیل دولت در اولویت قرار دارد و در این حوزه نیز اتاق ایران سعی میکند دیدگاههای مشورتی خود را برای انتخاب افرادی حاذق و شایسته ارائه دهد.
رییس اتاق کرمان
مهدی طبیبزاده، رییس اتاق کرمان گفت: حضور آقای پزشکیان پیام خوبی برای فعالان اقتصادی دارد و پیشنهاد ما این است که این نشستها به صورت تخصصی هر دو یا سه ماه یک بار تشکیل شود. جلسات تخصصی با آسیبشناسی، تحلیل و تشریح وضعی موجود شروع و با ارائه راهحل و مستندات علمی ادامه یابد. جلسات انبوه با مطالبه انبوه به جایی نمیرسد. درخواست ما برگزاری جلسات تخصصی با دولت و رییسجمهور است. طبیبزاده گفت: از بعد اقتصادی شیوه حکمرانی اقتصادی کشور ایراداتی دارد؛ حکمرانی اقتصادی براساس شاخصهای موجود بررسی و راهحلهای اصلاحی، حتی اگر اجرا نشود، بیان شود. باید به سمت اصلاح شیوه حکمرانی پیش رویم. رییس اتاق کرمان تاکید کرد: ماهاتیر محمد در مالزی به صادراتمحور بودن تولید و توسعه صادرات به جای توسعه واردات پیش رفت و راهحل اقتصاد ما هم همین است. باید سعی کنیم رییسجمهور را به این مسیر ببریم. این دوره میتواند دوره تاریخی مهمی برای اقتصاد کشور باشد، همچنین باید به لایحه اصلاح قانون اتاق ایران که در مجلس در حال بررسی است، توجه شود.
طبیبزاده تصریح کرد: قانون تجارت مبنای تجارت کشور است. آییننامههای برنامه هفتم توسعه در حال تدوین بوده و انتظار این است که اتاق ایران به این موارد اساسی توجه کند. از طرفی آییننامههای برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است و باید این فرصتها را قدر دانست. اتاق باید با رصد این حوزهها بتواند در تدوین آییننامه اثرگذار باشد.
رییس اتاق سمنان
فرجالله معماری، رییس اتاق سمنان با اشاره به انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رییسجمهوری ایران از لزوم توجه به برنامه توسعه اقتصادی کشورهایی چون مالزی گفت: اگرچه اقتصاد ایران مشکلاتی دارد ولی اتاقهای بازرگانی هم ظرفیتهای کارشناسی زیادی دارند که میتوانند در ارائه برنامه، مستندات و راهکارها به رییسجمهوری و هیات دولت کمک کنند.
معماری تصریح کرد: اتاق ایران جایگاه کارشناسی بالایی دارد و میتواند این روزها بسیار اثرگذار باشد. باید به این نقش توجه جدیای شود. بخش خصوصی دغدغه زیادی دارد و باید فرصتهای پیشآمده را از دست ندهیم و به نحو احسن از این فرصت پیشآمده استفاده کنیم. کارهای زیادی پیشرو داریم و نباید فرصت را از دست بدهیم.
رییس اتاق اراک
ناصر بیگی، رییس اتاق اراک هم درباره اصلاح قانون اتاق بازرگانی گفت: برای اصلاح قانون اتاق بازرگانی نیاز است کمیتهای تشکیل شود. با قانون ۳۰سال پیش نمیتوان اتاق بازرگانی را اداره کرد. جایگاه شورای روسا در قانون اتاق ایران باید مورد توجه قرار گیرد. مصوبات شورای روسا طبق قانون وجاهت قانونی ندارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
او ادامه داد: باید رفع تعارض قوانین دیگر با قانون اتاق ایران مورد توجه قرار گیرد. باید شاکله هیات نمایندگان از اتاق شهرستانها انتخاب شود و این موضوع در قانون اتاق ایران مورد توجه قرار گیرد. بیگی به مساله تعداد نمایندگان هم اشاره کرد و گفت: باید تعداد قابل توجه هیات نمایندگان از اتاقیها باشد، همچنین صدور کارت بازرگانی طبق قانون در اختیار اتاق بازرگانی قرار گیرد.وی تاکید کرد: باید اصالت و هویت اتاق ایران به خودش بازگردد. با واگذاری کارت بازرگانی به سازمان توسعه تجارت به جایگاه اتاق بازرگانی ضربه زدهایم. با این قوانین به خصوصی بودن اتاق ضربه میزنیم. ترکیب شورای عالی نظارت، وضعیت صدور کارت بازرگانی و غیره نشان میدهد که هویت اتاق بازرگانی به سمت دولتی شدن میرود و باید جلوی این مساله گرفته شود.
عباس کاظمی، رییس اتاق بجنورد هم گفت: شورای روسا با تشکیل کمیته تخصصی موضوع اصلاح قانون اتاق بازرگانی را بررسی کنند.
شهرام زارع، رییس اتاق شهرکرد هم از مصوبات نشستهای شورای روسای و لزوم پیگیری آن مصوبهها گفت.
شورای روسا به مسائل روز اقتصادی توجه کند
محمدصادق حمیدیان، رییس اتاق شیراز از توجه به جایگاه شورای روسا گفت: باید سازوکار و چارچوبی اندیشیده شود و نشستها و دستورجلسههای این شورا ساماندهی شود تا به خروجی و دستاورد مشخصی برسد. باید دستورجلسات شورای روسا درباره مسائل روز اقتصادی باشد. به عنوان مثال برق کارخانهها را میخواهند به جای یک روز در هفته دو یا سه روز قطع کنند و این به ضرر صنعت کشور است. باید این موضوع به عنوان یکی از مسائل مهم اقتصادی در شورای روسا بررسی شود.
او ادامه داد: روند صدور کارتهای بازرگانی توسط دولت ارزیابی شود؛ چقدر این روند باعث شده مشکلات بازرگانها حل یا فساد کمتر شود و برای اصلاح مسیر چه تدبیری باید اندیشیده شود و ارزیابیای با دورههای قبل صورت گیرد تا مشکلات این مسیر و میزان فسادهای انجامشده در قبل و شرایط حاضر بهتر مشخص شود.
پرهام رضایی، رییس اتاق کرج هم از لزوم توجه به ظرفیت کارشناسی کمیسیونهای تخصصی، شورای روسا و اتاقهای سراسر کشور گفت. علیاکبر عبدالملکی، رییس اتاق سنندج هم معتقد است که حضور مسعود پزشکیان در اتاق ایران، بازتاب ملی و بینالمللی خوبی داشته و تعامل رییسجمهور منتخب با بخش خصوصی، به این معناست که بخش خصوصی میتواند راه برونرفت اقتصاد ایران از وضعیت موجود باشد.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع