اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
به گزارش اقتصاددان به نقل از دیدارنیوز ، رشد بیش از ۱۰ درصد ده چهل شمسی این ذهنیت را در رژیم پهلوی دوم ایجاد کرد که با اتکاء صرف به منابع انرژی نظیر نفت قادر خواهد گشت ایران را در زمره کشورهای توسعه یافته قرار دهد.
غروری که البته پیامدش انقلاب پنجاه و هفت و استقرار جمهوری اسلامی بود. هر چند شاه با اتکاء به درآمدهای نفتی الگوی مناسب توسعه را جستجو میکرد و از روابط استراتژیک با غرب ابا نداشت در نقطه مقابل دولت اسلامی با جبهه گیری برابر غرب، لیبرالیسم، اومانیسم، عقلانیت عرفی و عملگرائی مبتنی بر رئالیسم که از اندیشههای چپ نشأت میگرفت خود با دست خود مهر شکست بر تمامی برنامههای توسعه کوبید که با اقتدارگرائی و اقتصاد دستوری سازگاری نداشت.
از آن تاریخ تاکنون هر چه ایران برای گشودن در توسعه زده ناکام مانده است. بسیاری، چون نگارنده معتقدند حلقه مفقوده عدم تحقق برنامههای توسعه در ایران فقدان خودآگاهی انسان ایرانی و عدم واقع بینی است که در تاریخ ایران همیشه نمود و بروز داشته است.
در گفتوگو با محمد قوچانی روزنامه نگار و مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو به واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران پرداخته شد، علیرغم آنکه گفتوگو به درازا کشید، امّا حاوی مطالب بسیار مفیدی است که پیشنهاد میشود از دست ندهید.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع