بانک‌های چینی حتی برای ایرانیان مقیم چین حساب باز نمی‌کنند

الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (FATF) از موضوعاتی است که موافقان و مخالفان زیادی دارد. کارشناسان با اشاره به‌ضرورت استفاده از استانداردهای روز جهان در بانک‌های داخلی معتقدند با توجه به تحریم‌های ایران و تحریم‌های پیش‌رو، عدم الحاق به این کنوانسیون می‌تواند زمینه‌ساز قرار گرفتن مجدد کشورمان در لیست سیاه و سخت‌تر شدن تبادلات پولی و معاملات بانکی ایران با سایر کشورها شود.
در حال حاضر دو کشور ایران و کره شمالی در لیست سیاه قرار دارند. به باور کارشناسان، راه برقراری ارتباط با بانک‌های بین‌المللی استفاده از استانداردهای روز جهان است. به گفته آنها با توجه به مسائل خاصی که در صحنه بین‌المللی داریم، حرکت در مسیر استفاده از استانداردهای روز کمک می‌کند که بانک‌های داخلی با بانک‌های بین‌المللی ارتباط برقرار کنند.
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان‌صنعت  ،  مخالفان، پیوستن ایران به FATF را راهی برای گسترده ساختن تحریم‌ها عنوان می‌کنند و در مقابل موافقان معتقدند برای برقراری روابط بانکی بین‌المللی راهی جز اجرای استانداردهای جهانی نداریم. آنها معتقدند FATF گروهی مستقل و فنی، فارغ از مسائل سیاسی است. به گفته موافقان مقاومت در برابر اجرای توصیه‌های این کارگروه که مخالف با پولشویی و تامین مالی برای تروریسم است به معنای در مظان اتهام قراردادن کشورمان و مقاومت برای شفاف‌سازی در اقتصاد کشور است.
این در حالی است که عدم پذیرش FATF از سوی ایران، شرکای چینی را نیز دچار مشکل کرده است. دسترسی ایران به بانک‌های جهانی با این مسیر محدود است و تحریم‌های آمریکا نیز در کنار اف.‌ای.‌تی.‌اف مشکل‌سازی می‌کنند.
محمد کشاورززاده، سفیر سابق ایران در چین درباره تاثیر رفع مانع FATF بر روابط تجاری ایران و چین گفت: مسلما رفع مشکل FATF تا حد زیادی در روابط تجاری ایران و چین کمک می‌کند. بانک‌های چینی حتی برای ایرانیان مقیم چین هم به علت این مشکل، حساب باز نمی‌کنند. دانشجویان و ساکنان مراجعات زیادی به سفارت می‌کردند تا این مشکل حل شود. FATF یک ساز و کار بین‌المللی است که چین خود را موظف به انجام آن می‌داند.
وی در ادامه در رابطه با تاثیر تحریم‌های آمریکا بر کاهش روابط اقتصادی چین با ایران بیان کرد: تحریم‌های آمریکا یک‌جانبه است. اگرچه چینی‌ها می‌گویند که تحریم‌های سازمان ملل را قبول دارند اما تحریم‌های آمریکا هم روی آن اثر دارد. خیلی از شرکت‌های چینی از سوی آمریکا به علت همکاری با ایران تحریم شده‌اند.
سفیر سابق ایران در چین افزود: چین تنها کشوری است که اینقدر به علت ارتباط با ایران محدود شده است. چینی‌ها سعی می‌کنند رابطه‌شان با ایران را به علت FATF در حالت حداقلی نگه دارند؛ در صورت رفع این مشکل شاهد گشایش‌های اقتصادی بین دو کشور خواهیم بود.
کشاورززاده درباره یکی از قوانین کنگره آمریکا جهت محدود‌سازی تجارت نفتی تهران و پکن گفت: این قانون برای محدود کردن فروش نفت ایران به چین مصوب شد. تغییراتی در دولت رییسی و روحانی برای فروش نفت انجام شد و در دوره رییسی جدی‌تر پیگیری شد اما در نهایت این محدودیت‌ها وجود دارد. آمریکایی‌ها سعی می‌کنند از هر طریق جلو فروش نفت ما را بگیرند. این روند برای چینی‌ها هم هر روز سخت‌تر می‌شود. چینی‌ها اعلام کردند که تحریم‌های آمریکا را قبول ندارند اما با توجه به اینکه شرکت‌های آنها در معرض تحریم قرار دارند، با احتیاط بیشتری با ایران کار می‌کنند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

پربازدیدترین ها