پس از پایان یافتن یورش ویروس کرونا به جهان و نیز به ایران، موجی از برگشت به کار در جامعههای گوناگون به ویژه در بخش خدمات راه را برای رشد اشتغالزایی برای کشورها از جمله ایران باز کرد. مدیران دولت سیزدهم که نشان دادند در صنعت دستاوردسازی مقام اول برایشان حتمی است این پیامد را به کیسه دولت ریخته و از رشد اشتغالزایی افسانه ساختند. واقعیت این است که بازار کار ایران در شرایطی قرار گرفته که میتوان آن را شگفتانگیز بهشمار آورد. به این معنی که مدیران و صاحبان کارخانهها در هر نشست رسمی که برپا میشود از فقدان کارگر برای استخدام میگویند. برخی کارشناسان باور دارند عراق است، ایران کارگرربایی در این وضعیت به ویژه برای متخصصان اتفاقی عادی در بین کارخانهها شده است. شگفتی اینجاست که چرا ایرانیان دیگر برای کار در بنگاههای صنعتی شوقی ندارند و ترجیح میدهند در بیرون از محیطهای صنعتی دنبال شغل بگردند؟
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهانصنعت ، واقعیت این است که برای شهروندان ایرانی به ویژه ساکنان پایتخت و شهرهای بزرگ میزان دستمزد پرداختی کارخانهها به اندازهای نسبت به هزینههای زندگی عقبافتادگی دارد که اصولا مردان ایرانی تحمل کار در بنگاههای صنعتی را از دست دادهاند. روندها نشان میدهد این وضعیت یعنی کمبود کارگر برای کار در کارخانهها کم و کمتر خواهد شد و اگر نامعادله مزد و هزینه زندگی که به شدت به زیان در آمده است از نقطه فعلی دور نشود و در جایی دیگر همدیگر را قطع نکنند باید پیامدهای این اتفاق را بپذیریم.
برخی مدیران بنگاهها دانسته یا نادانسته برای تامین نیروی کار به سراغ اتباع خارجی رفتهاند و از دولت میخواهند فعالیت آنها در بنگاههای صنعتی را قانونی کند. این گروه از کارفرمایان در این کار اصرار دارند و میگویند اگر چنین اتفاقی نیفتد وضعیت بازار کار صنعتی به وخامت و بحران میانجامد. این خواسته کارفرمایان در حالی است که دولت ایران تصمیم گرفته است شمار اتباع خارجی در ایران را کاهش دهد.
وزیر کار اقتصاددان ایرانی باید درباره این وضعیت معماگونه راهحلی بر پایه آموزههای اقتصاد تدارک ببیند تا نیروی کار جذب بنگاههای صنعتی شوند و از سوی دیگر باید رفتاری پیشه کند که هزینه تولید نیروی کار بنگاهها را افزایش بیاندازه ندهد. شهروندان ایران از احمد میدری که اقتصاد خوانده و نیز چندین سال در وزارت کار مدیریت داشته است در شرایط تازه باید نشان دهد میتوان باوجود همه دشواریها از دانش اقتصاد برای بهبود بازار کار استفاده کرد.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع