اما و اگرهای افزایش دستمزد

با نزدیک‌شدن به پایان سال، بحث تعیین دستمزد در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته و به دلیل حساسیت این موضوع مورد توجه رسانه‌ها و به‌خصوص کارگران و کارکنانی که مخاطب این تصمیم حساس هستند، نیز قرار گرفته است.

۱.  واقعیت آن است که در شرایط اقتصادی بی‌ثبات و پر از ریسک فعلی، تصمیم‌گیری در این مورد بسیار پیچیده و البته حساس است. حتما به دلیل همین حساسیت است که وزارت مربوطه از متخصصان اقتصادی و اجتماعی، به‌خصوص در بخش نیروی انسانی، طلب یاری کرده است.

۲. همان‌گونه که ذکر شد، تعیین دستمزد، آن هم در شرایط بسیار بی‌ثبات و سخت کنونی، پیچیده و دشوار است. پیچیدگی آن به این دلیل است که تعیین این متغیر، تاثیرات وسیع اقتصادی و اجتماعی دارد؛ زیرا تعیین دستمزد در واقع شمشیری دولبه است؛ از یک طرف زندگی بخش وسیعی از نیروهای انسانی شاغل در بخش‌های مختلف اقتصاد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و از طرف دیگر، بر هزینه‌های تولید انبوهی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط و البته خودِ دولت اثرگذار است. با این وصف و به‌رغم افزایش هزینه‌های تولید بنگاه‌های اقتصادی، افزایش دستمزد در سال‌جاری به میزانی بیش از نرخ تورم اعلامی، از دو طریق می‌تواند به تولیدکننده هم کمک کند:

به گزارش اقتصاددان به نقل از دنیای اقتصاد  ، ۱-۲. افزایش کافی دستمزدها (که بتواند نیازهای یک زندگی معمول را پوشش دهد) باعث رضایت نیروی کار می‌شود. این افزایش انگیزه همکاری، مشارکت و دلسوزی در افزایش تولید را افزون می‌کند. از طرف دیگر، زمینه‌ را برای بهبود بهره‌وری نیروی کار و در نتیجه افزایش تولید بنگاه اقتصادی فراهم می‌کند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − ده =