افکار عمومی بین‌المللی در طلب بهبود نظام حکمرانی جهانی است

همراه با اوج گرفتن جهان جنوب، تعداد بیشتری از کشورهای در حال توسعه توانسته‌اند به امکان مشارکت برابر در نظام حکمرانی جهانی دست پیدا کنند و فضای بین‌المللی را به وقوع “لحظه جنوب جهانی” در نظام حاکم بر جهان نزدیک کنند. نتایج نظرسنجی شبکه سی جی تی اِن از میان 9182 نفر از 47 کشور در سراسر جهان نشان می دهد که شرکت‌کنندگان کشورهای جنوب جهانی به طور کلی خواستار بهبود و تغییر در نظام فعلی حاکم بر جهان هستند و ضمن ارزیابی مثبت از ابتکار حکمرانی جهانی پیشنهادی چین، انتظار دارند که چین نقش بیشتری در فرآیند حاکمیت جهانی ایفا کند.

در رابطه با مبرم ترین مسائل در نظام فعلی حاکم بر جهان، شرکت‌کنندگان این نظرسنجی که از کشورهای جنوب جهانی هستند، فقر و نابرابری (74٪)، امنیت غذایی (70.9٪) و امنیت منطقه ای و تروریسم (63.6٪) را به عنوان سه نگرانی اصلی خود عنوان کرده‌اند. در عین حال، 2/73 درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند که کشورهای توسعه یافته به طور کامل به مسئولیت ها و تعهدات خود در امور بین الملل عمل نکرده اند و 9/81 درصد نیز از سازمان ملل متحد می خواهند که به منافع و خواسته های کشورهای جنوب جهانی توجه بیشتری داشته باشد.

76.2 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی که از کشورهای جنوب جهانی هستند، خواستار اصلاح نظام حکمرانی جهانی به جای استقرار یک نظام دیگر هستند. آنان انتظار دارند با افزایش شفافیت در تصمیم گیری های سازمان های بین‌المللی، تقویت حضور کشورهای در حال توسعه و ارتقای همکاری و هماهنگی بین المللی، به ویژه همکاری های جنوب-جنوب در زمینه های اقتصادی، فناوری و کاهش فقر و سایر زمینه ها برای مقابله با وضعیت آشفته بین المللی کنونی، نظام حکمرانی جهانی بهبود پیدا کند.

چین به عنوان بزرگترین کشور در حال توسعه و یک عضو مهم از کشورهای جنوب جهانی، همیشه متعهد به گسترش حضور و کمک به شنیده شدن بیشتر صدای این کشورها در امور بین المللی بوده است. در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، چین ابتکار حاکمیت جهانی را پیشنهاد کرد که مفهوم کلی آن به طور گسترده توسط شرکت‌کنندگان کشورهای جنوب جهانی در این نظرسنجی به رسمیت شناخته شده است. 92.9 درصد از شرکت‌کنندگان بر این باورند که همه کشورها باید به طور مساوی در امور بین المللی مشارکت داشته باشند و به طور مشترک یک نظم بین المللی منصفانه و معقول را ایجاد کنند. 78.8 درصد معتقدند که نظام بین المللی مبتنی بر محوریت سازمان ملل متحد باید به طور قاطع حفظ شود. 6/86 درصد باور دارند که دست یافتن به توسعه، اولویت اصلی کشورهای در حال توسعه است. 91.5 درصد اعتقاد دارند که کشورهای سراسر جهان باید به رویکرد عمل گرایی پایبند باشند و با تعمیق همکاری های عملی، به طور مشترک توسعه جهانی را پیش ببرند.

این نظرسنجی توسط شبکه سی جی تی ان و دانشگاه خلق چین از طریق مؤسسه ارتباطات بین المللی عصر جدید در میان شرکت کنندگانی از سراسر جهان انجام شد که شامل شهروندانی از میان کشورهای بزرگ توسعه یافته و کشورهای جنوب جهانی هستند.

ز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

پربازدیدترین ها