افکار عمومی اروپا: تجارت با چین از تجارت با ایالات متحده برای اروپا سودمندتر است

رئیس جمهور شی جین‌پینگ در دیدار با آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در تالار بزرگ خلق پکن، در مورد روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «هر دو طرف بزرگان جامعه بین‌المللی هستند و باید روابط دوجانبه را در مسیر درست رو به رشد نگه دارند و با هم همکاری کنند تا روابط دو طرف را به سوی یک چشم‌انداز روشن‌تر در ۵۰ سال آینده هدایت کنند.»

در شرایطی که دیدار بین رهبران چین و اتحادیه اروپا مورد توجه بین‌المللی گسترده قرار گرفته، شبکه سی‌جی‌تی‌اِن با برگزاری یک نظرسنجی اینترنتی، افکار و نظرات ۳۸۹۵ شرکت‌کننده از ۱۰ کشور اروپایی را جمع‌آوری کرده است. پاسخ‌دهندگان به پرسش‌های این نظرسنجی با مثبت ارزیابی کردن دستاوردهای چین در مسیر مدرنیزاسیون، نسبت به وضعیت فعلی و آینده روابط چین و اتحادیه اروپا ابراز خوش‌بینی می‌کنند و از کشورهای اروپایی می‌خواهند که برای پیشبرد چندجانبه‌گرایی با چین همکاری داشته باشند.

در میان این ۱۰ کشور، شرکت‌کنندگان ۷ کشور بالای ۵۰ درصد نسبت به چین حس مثبت داشته‌اند و پاسخ‌دهندگان بین ۲۵ تا ۳۴ ساله بالاترین سطح اقبال (۷۶.۱٪) را نسبت به چین ابراز کرده‌اند. طبق این نظرسنجی، پاسخ‌دهندگان پیشرفت اقتصادی و فناوری چین را تحسین می‌کنند؛ ۸۶ درصد چین را یک کشور «قوی» می‌دانند؛ ۷۳.۱ درصد به چشم‌انداز اقتصادی بلندمدت چین اطمینان دارند؛ ۷۸.۱ درصد به ظرفیت‌های چین برای انجام نوآوری‌های اصیل اذعان دارند؛ ۸۱.۵ درصد سهم قابل توجه فناوری چین در بازارهای جهانی را ستایش می‌کنند.

در رابطه با ارزیابی رابطه چین با کشورهای اروپایی، ۴۴.۲ درصد از پاسخ‌دهندگان چین را به عنوان «شریک» کشور خود می‌دانند، ۲۱.۴ درصد (کمتر از نیم) چین را «رقیب» کشور خود می‌دانند. در میان افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله و ۲۵ تا ۳۴ ساله، به ترتیب ۴۸.۶ و ۵۰.۷ درصد چین را «شریک» کشور خود می‌دانند. صربستان، مجارستان و پرتغال سه کشوری هستند که بیشترین تعداد پاسخ‌دهندگان آنها چین را «شریک» کشور خود می‌دانند. در بریتانیا، تقریباً تعداد شرکت‌کنندگان معتقد به «شریک» (۲۹.۷٪) و «رقیب» (۲۳.۳٪) بودن چین با این کشور مشابه است.

شرکت‌کنندگان تمام این ۱۰ کشور بر این باورند که تجارت با چین مفید است و با میانگین نرخ ۶۵.۲٪ برای تمام این کشورها، اسپانیا (۷۳.۳٪)، صربستان (۷۲٪) و بریتانیا (۷۰.۷٪) بیشترین حمایت را از این تجارت نشان می‌دهند. پاسخ‌دهندگان بریتانیایی (۷۲.۱٪)، آلمانی (۶۴٪) و فرانسوی (۶۳٪) با تمام وجود از حفظ روابط اقتصادی سالم با چین حمایت می‌کنند. علاوه بر این، ۶۷.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان بازار گسترده چین را به عنوان یک فرصت کلیدی برای کسب ‌و کارهای اروپایی می‌دانند.

پاسخ‌دهندگان به پرسش‌های این نظرسنجی تجارت با چین را نسبت به تجارت با ایالات متحده برای اروپا مفیدتر می‌دانند. در مجموع، ۳۷.۲ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که اروپا از تجارت با چین سود بیشتری می‌برد، در حالی که تنها ۱۹.۵ درصد از پاسخ‌دهندگان همین نظر را در مورد تجارت با ایالات متحده دارند. با توجه به افزایش تعرفه‌های ایالات متحده بر متحدان اروپایی، بیش از ۶۰ درصد از پاسخ‌دهندگان در بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار همکاری نزدیک‌تر با چین برای مقابله با عدم قطعیت اقتصادی جهانی هستند و پاسخ‌دهندگان بریتانیایی (۷۰.۴٪) قوی‌ترین تمایل را نسبت به این موضوع ابراز کرده‌اند و پس از آن آلمان (۶۲.۳٪) و فرانسه (۶۱.۳٪) قرار دارند.

این نظرسنجی توسط شبکه سی‌جی‌تی‌ان رادیو و تلویزیون مرکزی چین و با همکاری پژوهشکده ارتباطات بین‌المللی «عصر جدید» دانشگاه خلق چین انجام شده و شهروندان بالای ۱۸ سال از کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، لهستان، پرتغال، صربستان، اسپانیا و سوئد در آن شرکت داشته‌اند.

ز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 1 =

پربازدیدترین ها