آشنایی مختصر با کتاب عصر هوش مصنوعی و آیندۀ ما  انسان­ها

اقتصاددان :  روز­به­روز بر اهمیت هوش مصنوعی افزوده می­شود و دانشجویان زیادی خود را آماده می­کنند تا پس از کسب تخصص، شغلی در این زمینه پیدا کنند. در امریکا شرکت­های نوپا یا نوآفرین حدود 38 میلیارد دلار و رقبای آسیایی آن­ها تا 25 میلیارد دلار در این زمینه هزینه کرده ­اند.

در این کتاب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:

  • نوآوری­هایی که هوش مصنوعی برای حوزه سلامت، بیولوژی، فضا و فیزیک به­وجود آورده چیست؟
  • «بهترین دوستانی» که هوش مصنوعی، به­ویژه برای کودکان، به­وجود آورده، کدام­ها هستند.
  • رقابت‌هایی که هوش مصنوعی به وجود آوده چگونه هستند؟
  • آیا هوش مصنوعی ابعادی از واقعیت را درک می­کند که انسان­ها درکی از آن ندارند؟
  • وقتی هوش مصنوعی ارزیابی و تغییر شکل رفتار انسان­ها را برعهده می­گیرد، انسان­ها چه تغییری می‌کنند؟
  • در این صورت انسان بودن چه معنایی دارد؟

 

 

فصل 1. ما کجا قرار داریم

در اوایل 2020، محققان مؤسسه MIT اظهار داشتند که آنتی بیوتیک جدیدی کشف کرده­اند که می­تواند گونه­ای از باکتری را از بین ببرد که تا آن زمان در مقابل تمام آنتی بیوتیک­های شناخته شده مقاوم بود. در مؤسسه مزبور محققان از هوش مصنوعی در فرایند کار به­شیوه­ای جدید استفاده کردند.

موضوع این کتاب آن دسته از فناوری­هایی است که پیش بینی می­شود در امور انسان­ها تحول بزرگی ایجاد می‌کنند.

امروزه هوش مصنوعی، که مجهز به­الگوریتم­های جدید و قدرت محاسباتی است، فراگیر شده است. ضمن اینکه انسان­ها در حال ایجاد مکانیسمی بسیار قدرتمند هستند تا از آن برای کشف و سازماندهی واقعیت­ها استفاده کنند-موضوعی که به­دلایل مختلف برای ما مبهم و غیرقابل درک است.

فصل 2. چگونه به­این جا رسیدیم

دنیای دیجیتال با از بین بردن محدودیت­های زمانی، مکانی و زبانی که در طول تاریخ بر رفتار و کردار انسان حاکم بوده، فضایی را برای ارتباط فراهم می­کند که خود آن فضا ارزشمند است.

فصل 3. مسیری که از زمان آلان تورینگ تا امروز سپری کرده‌ایم

در سال 1943 که محققان نخستین کامپیوتر را اختراع کردند، موفقیت آن­ها باعث شد تا سؤالات دیگری مطرح شود: آیا ماشین می­تواند فکر کند؟ آیا ماشین­ها هوشمند هستند؟ آیا می­توان کاری کرد ماشین­ها هوشمند شوند؟

از آنجا که ایدۀ فناوری، که موجب توسعه و گسترش هوش مصنوعی شده است، هم پیچیدگی و هم اهمیت زیادی دارد، این فصل را به شرح چگونگی تحول تدریجی انواع یادگیری ماشین و وضعیت کنونی و کاربرد آن­ها اختصاص می‌دهیم-هم قدرت خیره کنندۀ آن­ها، هم محدودیت ذاتی­شان.

فصل 4. پلتفرم­های شبکه­ای جهانی

استفاده از پلتفرم­های شبکه­ای در عرصه­های حکومتی به­نتایج پیش بینی ناپذیر و در برخی موارد چالش برانگیز خواهد انجامید. مدت­های مدیدی است که مرزهای ملی در مقابل ایده‌ها و گرایشات جدید نفوذپذیر شده­اند، به­ویژه ایده­هایی که با هدف آسیب زدن طراحی شده­اند. (در مورد Tik Tok در کتاب بحث شده است.)

فصل 5. امنیت و نظم جهانی

هیچ کشوری بزرگی نمی­تواند ابعاد امنیتی هوش مصنوعی را نادیده بگیرد. تمام کشورها برای استفاده از مزایای راهبردی هوش مصنوعی با یکدیگر رقابت می­کنند.

سلاح­های مجهز به­هوش مصنوعی ممکن است کمک کنند تا رقبا دست به­حملاتی با سرعت بی‌نظیر بزنند و ظرفیتی برای انسان ایجاد ­کنند که می­تواند از نقاط ضعف سیستم­های دیجیتال بهره برداری کند.

 

فصل 6. هوش مصنوعی و هویت انسان

در حالی که هر روز وظایفی به ماشین واگذار می­شود که روزگاری فقط انسان­ها قادر به انجام آن­ها بودند، پس چه چیزی هویت ما انسان­ها را تشکیل می­دهد؟

وقتی هوش مصنوعی ماهیت کار را تغییر می­دهد، ممکن است به احساس هویت، رضایت خاطر و امنیت مالی افراد بسیاری لطمه بزند.

فصل 7. هوش مصنوعی و آینده

با کمک هوش مصنوعی افق­های جدیدی پیش روی ما خودنمایی می­کنند. هم اکنون هوش مصنوعی درک انسان را بالا برده است. به این معنا که با کمک الگوریتم و قدرت کامپیوتر و از طریق فرایندهای تحلیل به نحوی یاد می­گیرد که ذهن انسان برای یادگیری آن­ها به چندین دهه و حتی چندین قرن فرصت نیاز دارد.

ممکن است هوش مصنوعی بشریت را به جاهایی بکشاند که سازندگان آن پیش بینی نمی­کردند.

وقتی با استفاده از هوش مصنوعی، انواع اطلاعات را بررسی می­کنیم، امکان تحریف یا تغییر شکل اطلاعات مطرح می­شود.

گسترش هوش مصنوعی از طریق فعالیت‌های دفاعی دولت‌ها موازنۀ بین المللی و محاسباتی را که در عصر ما به دست آمده تغییر خواهد داد.

نویسندگان: هنری کیسینجر، اریک اشمیت و دانیل هوتنلوچر

مترجم: دکتر علی علی پناهی   ناشر ذهن آویز

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 10 =

پربازدیدترین ها