در کشورهای پیشرفته برای اعطای مسئولیت بیشتر به «مهارت ، لیاقت، اصالت ،درستکاری و خوشبختی» افراد توجه میشود و به شاخصهایی نظیر «قومیت ،رنگ پوست ،جنسیت ،مذهب و مدرک تحصیلی» خیلی کم توجه میگردد.
اقتصاددان: در سالهای گذشته فکر میکردیم شاخصهای«تخصص ، تعهد و محرومیت» برای انتخاب مسئولین، ضامن خوشبختی ماست.
چرا همکنون که تقریبا همه مسئولان دارای مدارک تحصیلی کاغذی و ادعای تعهد ظاهری بوده و قبل از مسئولیت از بین طبقه محرومین انتخاب شدهاند، نتوانسته اند ما را خوشبخت کنند؟؟؟
چرا اوضاع اقتصادی و اجتماعی مردم با انواع دولتها و مجالس روز به روز بدتر شده و میشود؟؟؟
بعنوان مثال اگر یکی از بستگان ما به عمل جراحی مهمی نیاز داشته باشد ما تنها بدنبال یک جراح «ماهر و منصف» هستیم.
ما سؤال نمیکنیم جراح دارای چه عقاید، سلایق ، گرایش سیاسی یا مذهبی میباشد ما تنها میخواهیم جراح بتواند عمل جراحی را با کیفیت هر چه بالاتر و هزینه هر چه کمتر انجام دهد.
انتخاب مسئولان در کشورهای فرهمند بیشتر بر اساس فرایند زیر میباشد:
-مهارت و کاردانی افراد با توجه به عملکرد درخشان گذشته (حتی در مقیاسی کوچک و در حد یک شرکت) و بدون توجه به مدرک تحصیلی ارزیابی میگردد.
– صداقت و درستکاری با دقت در پرونده کاری و قضایی اشخاص بررسی میشود.
– اصالت و لیاقت نیز با بررسی سوابق و مشخصات خانوادگی ، چگونگی مواجهه با مشکلات بزرگ ، فداکاری ، «موفقیت و خوشبختی» فرد در زندگی خصوصی و اجتماعی سنجیده میشود.
«تنها اقرادی که قبل از مسئولیت با تکیه بر خود موفق و خوشبخت شده باشند میتوانند بعد از مسئولیت دیگران را نیز مانند خود موفق و خوشبخت نمایند.»
امید آنکه با تجربه طولانی سی سال گذشته ، که خیلی ارزان هم بدست نیامده ، بتدریج بجای نگاه به «گرایش سیاسی، مدرک تحصیلی و طبقه اجتماعی»، همانند کشورهای فرهمند و مردم خوشبخت دنیا با توجه به شاخص های برتر یاد شده در انتخاب مسئولان ، بتدریج کشور و سرنوشت خود را زیبا نماییم.
امام علی(ع):
مسئولان خود را از بین خانواده های شناخته شده و مشهور به «شجاعت و نیکوکاری» انتخاب نما
۶/۱۲۴
اللَّهُ أَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسَالَتَهُ
خدا بهتر میداند مسئولیت خود را کجا قرار دهد.
/پ